Chocoladepepernoten recept

7 reacties

8794 volgers

Het is weer die gezellige tijd van het jaar, sinterklaas is in het land… 🙂

Ik kan me nog goed herinneren dat dit als kind echt mijn favoriete tijd van het jaar was.

En een beetje van dat enthousiasme en die gezelligheid voel ik nu nog steeds.

Want dat is waar het in deze periode om gaat: gezellig samenzijn met de mensen die je dierbaar zijn.

En natuurlijk pepernoten eten, haha.

Vroeger at ik ze tot ik er misselijk van werd. (Want ze zijn zo lekker!) Maar nu heb ik daar wat op gevonden.

Een heerlijk en (redelijk) gezond pepernoten recept! Hier is die…

Chocoladepepernoten recept

Dit heb je nodig voor 10 chocoladepepernoten:

  • 40 gram havermout
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel bakpoeder (voorkeur wijnsteenbakpoeder)
  • 1 eetlepel rauwe honing
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 40 gram pure chocolade (87%)
  • 2 dadels

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Doe de havermout in een blender en maak er meel van.
  3. Voeg de dadels toe en mix het nog een keer door elkaar.
  4. Smelt de kokosolie in een kleine pan. Doof het vuur zodra de olie is gesmolten.
  5. Doe de havermoutmeel, dadels, speculaaskruiden, wijnsteenbakpoeder, honing en gesmolten kokosolie in een kom en kneed het tot een stevige bol.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  7. Rol balletjes van het deeg en leg die op de bakplaat.
  8. Zet de pepernoten 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Smelt de chocolade in een kleine pan. De pepernoten koelen ondertussen af waardoor ze harder worden.
  10. Meng de pepernoten door de gesmolten chocolade en leg ze op een bord.
  11. Zet ze in de koelkast en wacht tot de chocolade hard is.

Maak er zoveel je nodig hebt en deel deze chocoladenoten (en het recept) met je familie en vrienden. Ze zijn verrassend lekker!

Hartelijke groet,

Jasper

Wat vond je van dit artikel?

Meer

Gezond eten

Deel dit bericht

Reacties (7)

Hier kan je discussiëren over dit artikel, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen. Lees vooral even onze huisregels en veelgestelde vragen

  1. Hoi Jasper, Ik wil niet afvallen, ben 1:60m en weeg 50 kg Met welke producten kan ik deze recepten aanvullen. Heb ook een ernstige huidprobleem Groetjes Wilna
    1. Ook als je op gewicht wilt komen of aan wilt vallen doe je er goed aan om dezelfde natuurlijke voedingsmiddelen te gebruiken. Zeker wanneer je een huidprobleem . hebt. Je kunt dan grotere porties nemen, wat vaker een gezond tussendoortje en eventueel wat meer langzame koolhydraten toevoegen in de vorm van zoete aardappel, havermout of quinoa. Laat alle zuivel (dus ook Griekse yoghurt) achterwege en drink elke dag een groentesap, dit zal je huid erg veel goeds doen!
  2. Ze zijn lekker maar veel te zoet.. Dus heb nu recept aangepast.. 1 Dadel en een halve lepel honing.. En de havervlokken vervangen door amandelmeel is ook een lekker alternatief.
    1. Leuk dat je de pepernoten hebt gemaakt Esther en goed dat je een gezonde aanpassing hebt gemaakt. Hoe minder zoet, hoe beter!
  3. Vandaag of morgen een nieuwe poging. Ze zijn een beetje verbrand, die smaak overheerst wel een beetje. Helaas smaken ze weinig naar speculaas, nog meer kruiden de volgende keer en 14 min. ofzo. De smaak is heel goed, echt lekker.
  4. Hoi Jasper, Ik wil niet afvallen, ben 1:60m en weeg 50 kg Met welke producten kan ik deze recepten aanvullen. Heb ook een ernstige huidprobleem Groetjes Wilna
    1. Ook als je op gewicht wilt komen of aan wilt vallen doe je er goed aan om dezelfde natuurlijke voedingsmiddelen te gebruiken. Zeker wanneer je een huidprobleem . hebt. Je kunt dan grotere porties nemen, wat vaker een gezond tussendoortje en eventueel wat meer langzame koolhydraten toevoegen in de vorm van zoete aardappel, havermout of quinoa. Laat alle zuivel (dus ook Griekse yoghurt) achterwege en drink elke dag een groentesap, dit zal je huid erg veel goeds doen!
  5. Ze zijn lekker maar veel te zoet.. Dus heb nu recept aangepast.. 1 Dadel en een halve lepel honing.. En de havervlokken vervangen door amandelmeel is ook een lekker alternatief.
    1. Leuk dat je de pepernoten hebt gemaakt Esther en goed dat je een gezonde aanpassing hebt gemaakt. Hoe minder zoet, hoe beter!
  6. Vandaag of morgen een nieuwe poging. Ze zijn een beetje verbrand, die smaak overheerst wel een beetje. Helaas smaken ze weinig naar speculaas, nog meer kruiden de volgende keer en 14 min. ofzo. De smaak is heel goed, echt lekker.
  7. Morgen opnieuw proberen. Ze hebben nu een minuutje of twee te lang gebakken en zijn een beetje verbrand. De speculaas is niet echt te proeven dus meer erin denk ik. Maar zelfs rauw kan ik het deeg zo naar binnen werken, echt lekker!
  8. Gaan we proberen vh weekend. Bedankt.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens

Top artikel

Weg met de zomerkilo’s

Het einde van de zomer is alweer in zicht. De meeste mensen zijn met vakantie geweest en langzaam begint er weer ritme in onze levens te komen. Voor veel mensen is het...

Top artikel

Jaren geleden, in 2014, vond Anita dat ze meer moest bewegen. Daarom begon ze met hardlopen. In haar hardloopgroep zaten verschillende mensen die bewust met eten bezig waren. Hierdoor ging ze zich...

Bekijk alle artikelen